Blystad og Adolfsen tar over eierskap i Norefjell

– Anlegget kommer til å se annerledes ut, sier Marianne Blystad.

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Ekteparet Marianne og Arne Blystad samt brødrene Roger og Kristian Adolfsen har gjennom selskapet Norefjell Prosjektutvikling (NPU) tatt over eierskapet i Norefjell skisenter fra Danske Bank, skriver DN.Finansmannen og skikjøreren Otto Tschudi – som er vokst opp ved foten av Norefjell – er med på laget med ti prosent eierandel, ifølge avisen.Det er imidlertid ekteparet Blystad som sitter med den største eierandelen på 43 prosent.– Vi har hatt tilknytning her oppe i alle år, og driver utbyggingsprosjekter her. Når skisenteret ble lagt ut for salg, synes vi det passet godt inn med den virksomheten vi driver. Vi har overtatt et velholdt skisenter, med et fantastisk potensial. Men alt dreier seg om kapital. Nå skal vi bygge sten på sten. Anlegget kommer til å se annerledes ut om noen år. Vi har en lang ønskeliste, sier Marianne Blystad til DN.Avisen skriver at rsregnskapet til Norefjell Prosjektutvikling viser at eiergrupperingen har tomter til en verdi på nær 130 millioner kroner på fjellet.Planen er å la overskudd fra utbyggingsprosjekter og tomtesalg bli investert i utvikling av skianlegget.– Slik det har vært til nå, har alt overskudd blitt tatt ut av anlegget, sier Blystad til DN.