- Det holder ikke å tilby noe på Gardermoen

Sparebank 1 Factoring tilbyr ansatte spektakulære opplevelser i håp om å øke salget.

Trollstigen.jpg

Når Sparebank 1 Factoring skal samle sine superselgere, lokkes det med bestigning av spisse fjell og overnatting i «fuglekasser» ved Juvet Landskapshotell i Valldal, skriver Dagens Næringsliv.For å lokke utvalgte avdelingsledere og kunderådgivere ut på reise, må de ifølge avisen tilby noe spektakulært. - Det holder ikke å tilby noe på Gardermoen, påpeker arrangør og salgs- og markedskoordinator i Sparebank 1 Factoring, Ragnhild Lundgren, men fastholder at seminaret og relasjonsbyggingen er businessmotivert.- Målet er for det meste økt salg. Vi kan måle kost-nytte ved å se hvor mange nye factoringkunder hver av seminardeltagerne her bidrar til fremover, sier Lundgren.