- Et resultat på en halv milliard i år hadde vært sannsynlig

For drøye to år siden ble det besluttet å legge ned cellulosefabrikken på Tofte. I dag kunne den tjent svært gode penger.

Södra Cell Tofte. Foto: Finansavisen.
Næringsliv
For over to år siden besluttet eierne å legge ned cellulosefabrikken på Tofte i Hurum. I dag ville bedriften vært en pengemaskin. Nå investerer naboland milliarder, skriver Dagens Næringsliv.Ifølge avisen har celluloseprisene, målt i lokal valuta, innenfor sulfat-segmentet steget med mellom 35 og 40 prosent etter at det 1. juli 2013 ble besluttet å legge ned fabrikken på Tofte.- Det var helt feil å legge ned fabrikken. I dag ville bedriften vært meget lønnsom, sier styreleder i Viken Skog, Olav Peder Breivik.- Et resultat på en halv milliard i år hadde vært sannsynlig, men hvem kunne vite at dollaren skulle bli så sterk, sier tidligere klubbleder Jostein Sjaavaag om markedsendringene.Prisøkningen på cellulose er nå så stor at det ifølge DN er rene feststemning i treforedlingsindustrien i Sverige og Finland. Totalt vil de svenske og finske selskapene øke celluloseproduksjonen de kommende år med 3,9 millioner tonn, noe som tilsvarer nesten ti nye Tofte-fabrikker