Flere inkassosaker mot høytlønte

Antall inkassosaker øker mest blant dem som tjener mest.

En oversikt fra Norges største inkassofirma Lindorff viser at inkassogjelden øker raskest hos nordmenn med over 700.000 kroner i inntekt, skriver Dagens Næringsliv.På to år har antall inkassosaker for høytlønte steget med mellom 80 og 90 prosent, viser Lindorffs oversikt. Høytlønte står for 11 prosent av samlet inkassogjeld i år, mot 7 prosent i 2012. Personer med inkassosak, og mellom 700.000 og 1 million i inntekt, har et snittkrav på 246.902 kroner.– Høytlønte finansierer forbruket i større grad med kreditt enn tidligere. Vi ser at trenden særlig rammer det sentrale Østlandet og deler av landet hvor olje- og offshoreindustrien har hatt en svak utvikling i lang tid, sier administrerende direktør Anette Willumsen i Lindorff Norge til Dagens Næringsliv.Administrerende direktør Anette Willumsen i Lindorff Norge sier høytlønte aldri har hatt flere inkassosaker.Tall avisen offentliggjorde i forrige uke viser at det også blir stadig flere inkassosaker mot pensjonister. Antall inkassosaker blant folk over 65 år er blitt doblet siden 2008. (©NTB)