Hackere presser penger fra bedrifter

- Det kan bli knapt hvis man ikke har tenkt over dette på forhånd, sier sikkerhetssjef.

Foto: NTB Scanpix NTB Scanpix / NTB Scanpix

Først kommer et lite angrep - så en trussel om å lamme alle selskapets nettjenester - hvis ikke løsepengene betales. Hackerne har funnet en ny måte å tjene penger på, skriver DN.- Alle dine nettjenester kommer til å bli angrepet, med mindre du betaler 40 bitcoin, lyder trusselen hackerne som kaller seg «DD4BC» nylig sendte til en norsk bedrift. Bedriften ønsker ikke å snakke med DN, men beløpet tilsvarer omtrent 10.000 dollar.Angriperne gir typisk bedriften 24 timer på å betale - ellers økes prisen til 100 bitcoin - som tilsvarer 25.000 dollar, skriver avisen.I tillegg truer de gjerne med å forsterke angrepet for hver time som går.Evry registrerte 80 massive trafikkangrep i årets første åtte måneder, opp fra 20 samme tid ifjor. Nytt av året er at en del av angrepene følges av pengeutpressing.Sikkerhetssjef Tore Orderløkken i Evry mener man rekker å forberede et forsvar innen en 24 timersfrist.- Absolutt, men det kan bli knapt hvis man ikke har tenkt over dette på forhånd, sier han til DN.