- Gud vet hvor dette går. Det er veldig farlig og kan bli katastrofalt (…) De fatter ikke den farlige veien de er på vei ned, sier den kjente investoren Carl Icahn, i en video han nylig har lagt opp på
.Mandag skrev Hegnar.no om hvordan Carl Icahn er og hvordan Federal Reserve har malt seg inn i et hjørne med lave renter.Og i juni uttalte han frykt for at USA kunne være på vei inn i Han ser det dermed som sin plikt å gjøre sitt beste, blant annet ved lage en kortfilm om seg selv og sine markedsutsikter, for å unngå at det samme skjer igjen.- Jeg har vært bekymret i 5-6 måneder. Jeg ønsker å uttrykke dette nå fordi jeg føler så sterkt for dysfunksjonen som skjer både i Washington og i styrerom rundt om i USA, sier han i videoen.Han mener at ledelser i ulike selskap ikke klarer å se langsiktig ved å forberede seg mot høyere kostnader når det kommer til lånte penger.- Disse folkene som leder disse selskapene låner veldig billige penger og blir mer og mer gjeldsforpliktet, og de bruker dette til 2 ting: De kjøper tilbake aksjer, eller enda verre, de gjennomfører dumme oppkjøp, sier han, og legger til at flere nylige oppkjøp har blitt gjort til altfor høye priser.I tillegg til å svinge pisken mot selskapsledere, uttrykte Icahn også sterke følelser for det politiske i USA.I videoen mente han blant annet at Washington ikke gjør en god nok jobb mer å reformere det amerikanske skattesystemet og når det gjelder innvandring.Han støtter blant annet Donald Trumps forslag om at få til en skatteavtale slik at multinasjonale selskaper blir tiltrukket å komme tilbake igjen til USA, å gjøre livet vanskeligere for hedgefond- og private equity forvaltere og å begynne heve renten.- Vi har denne bevegelsen mot en type som Donald Trump, fordi man vil ikke ha noen som ikke en del av et etablissement. Men vi behøver en president som kan flytte på Kongressen og jeg tror Donald Trump kan det, sier Icahn.