Iran behøver 150 milliarder dollar fra investeringer for å nå sine vekstmålsettinger og samtidig redusere arbeidsledighet, uttalte Hassan Rouhani, landets president, under en pressekonferanse i New York lørdag.I juli inngikk Iran en historisk avtale med 6 verdensmakter om å redusere landets kjernefysiske ambisjoner i bytte mot lettelser av internasjonale sanksjoner.Avtalen har overlevd en 60-dagers evaluering av den amerikanske kongressen.
Iran representerer fred
Rouhani uttalte samtidig under pressekonferansen at Iran representerer fred og stabilitet i en region som for tiden er under store utfordringer.- Tidligere brukte vi å eksportere olje. Nå eksporterer vi sikkerhet, uttalte han ifølge Bloomberg, og fortsatte:- Mange land i regionen har etterspurt Irans støtte for å bekjempe terroristene.Iran er samtidig villige til å samtale med USA om en strategi for å løse borgerkrigen i Syria.I 2014 vokste den iranske økonomien 3 prosent, etter 2 år med resesjon. Landets valuta har stabilisert seg og inflasjonen har kommet ned til 15 prosent fra tidligere 40 prosent.Landet venter at rundt 29 milliarder dollar vil igjen bli gjort tilgjengelig og sendt tilbake til sentralbanken innen januar 2016 etterfulgt reduserte sanksjoner.