Kina-bekymring rammer Hydro

Analytikere frykter hard landing.

høyanger

Oslo Børs holder seg godt inne i negativt terreng tirsdag, og tynges av et bredt råvarefall.Hovedindeksen står i skrivende stund i 577,27, ned 1,7 prosent i dagens handel.Fallet inkluderer de fleste metaller, inkludert kobber, nikkel og sink. I tillegg går aluminiumsprisen ifølge Fastmarkets.com tilbake 20 dollar til 1.586 dollar per tonn, melder TDN Finans.Gruvegiganter som Rio Tinto og BHP Biliton faller 3-4 prosent på London-børsen.Her hjemme går dette først og fremst utover Norsk Hydro, som trekker ned 3,1 prosent til 27,36 kroner på dagens tredje største volum.- Vi ser nedgang for andre store «commodity»-aksjer. Jeg vil tro at denne nedgangen kan relateres til usikkerheten rundt den økonomiske veksten i Kina, sier Handelsbanken Capital Markets-analytiker Anne Gjøen til nyhetsbyrået.Hun får følge av Commerzbank.- Det er tydelig at majoriteten av markedsdeltakerne er bekymret for at Kina få en «hard landing». Det kan dra med seg nedover den globale økonomien, eller i det minste de fremvoksende økonomiene, heter det ifølge TDN Finans i en oppdatering.