Knapp ledelse til Tsipras i ellevte time

De aller siste meningsmålingene før søndagens valg i Helles gir reformatoren Alexis Tsipras en knapp ledelse.

Det er så jevnt at få er villige til å spå noe om resultatet.Kun få timer før et forbud mot meningsmålinger trådte i kraft ved midnatt natt til lørdag, viste fire målinger at Tsipras og Syriza leder så vidt over konservative Ny Demokrati og Vangelis Meimarakis. Marginene kunne knapt bli mindre; avstanden er mellom 0,7 og 3 prosentpoeng i de fire målingene.Den tidligere statsministeren talte til tusenvis av tilhengere på et valgkamparrangement i Aten fredag og sa at en seier ville sende en klar beskjed til Europa:– Ønsker vi et Europa preget av innstramminger eller av solidaritet og demokrati?Tross brutte løfter etter at han kom til makten i januar og gikk mot en folkeavstemning og gjorde en avtale med landets kreditorer, opplever mange at han handler ærlig og med folkets beste i tankene – i motsetning til tidligere ledere som har blitt oppfattet som korrupte og koblet til sterke interesser.Etter å ha brent seg tidligere i år, er flere eksperter forsiktige med å spå utfallet av valget.– Det er første gang jeg på dette stadiet i valgkampen ikke føler meg i stand til å si noe om resultatet, sier den politiske spaltisten Paskos Mandravelis til nyhetsbyrået AFP. (©NTB)