Meglerhus kutter i Hydro

Analytiker mener kursen har falt mer enn de fundamentale verdiene.

Kepler Cheuvreux kutter kursmålet på Norsk Hydro fra 44 til 38 kroner og gjentar kjøpsanbefaling, melder TDN Finans, og viser til en oppdatering. Analytiker Hjalmar Ahlberg mener kursen har falt mer enn de fundamentale verdiene.- Fallet i Hydro-kursen hittil i år reflekterer hovedsakelig fallet i all-in-prisen på aluminium, skiver han, og viser til prisen på metallbørsen pluss premier for fysisk levering.Han venter ifølge nyhetsbyrået at all-in-prisen vil fortsette å svekke seg i 3. kvartal. - Ettersom premiene har falt, har konkurransefordelen til kinesiske aktører svekket seg, og eksporten derfra falt. Dette bør redusere nedsiden på aluminiumsprisen til rundt 1.600 dollar per tonn, skriver Ahlberg.- Undervurderer valutaeffektAnalytikeren mener markedet undervurderer positive valutaeffekter for selskapet.- Med mye av produksjonskostnadene i norske kroner og i brasilianske real vil selskapet dra nytte av valutasvekkelsene, heter det ifølge TDN Finans.Hydro faller 2,0 prosent til 28,97 kroner i fredagens handel på Oslo Børs.