En lov om god handelsskikk skal være på trappene, men foreløpig er det stille fra regjeringen, melder NRK. Landbruks- og matdepartementet ønsker ifølge NRK ikke å kommentere saken. NHO venter spent på hva som kommer.– For ett år siden sa en enstemmig næringskomité at noe må skje. Vi venter fortsatt på hva dette «noe» er, sier Ingebjørg Harto, næringslivsdirektør i NHO.– Det var allerede utfordringer før, men nå blir det enda færre hyllemeter og økt press på leverandørene. Små og nye produkter kan få problemer med å komme inn. På sikt vil innovasjonen tape på det, sier hun.Geir Pollestad (Sp), leder i Stortingets næringskomité, sier han har en klar forventning om at regjeringen legger fram lovforslaget i løpet av høsten.Den såkalte høstjakta, der leverandørene skal kjempe seg inn i hyllene hos landets dagligvarekjeder, starter om én måned. (©NTB)