- Oljebransjen maser lite

François Sibbald tjener fett på humoristisk læring.

Gjennom sitt selskap Talkativ, tjener François Sibbald hele syv-åtte millioner kroner årlig på humoristisk læring, skriver dagens Næringsliv.- Generelt er nok stemningen nå litt som i 2008 – som var kantinearrangementenes år. Men jeg satser ganske bredt og driver også med foredrag og kursing i prestasjonsteknikk, sier Sibbald til avisen om betalingsviljen i næringslivet.Han fremholder at han ikke merker så mye på grunn av en bred kundeportefølje, og påpeker at det fortsatt går bra for store deler av næringslivet, som retail, finans, dagligvare, bilforhandlere og offentlig sektor. Han mer imidlertid at oljebransjen sliter.- Det er helt korrekt at oljebransjen maser lite nå. Det er forsåvidt naturlig, selv om jeg tenker litt motsatt. For det er jo i nedgangstider man skal ruste organisasjonen til ny vekst. Det er litt typisk norsk det der: Vi skal ha begravelsesstemning i organisasjonen etter å ha sagt opp folk. Jeg mener man heller burde investere for å holde entusiasmen og gløden oppe, sier Sibbald til DN.