PMI litt svakere enn ventet

Foreløpig PMI for eurosonen, Tyskland og Frankrike er offentliggjort. Kun Frankrike overrasket på oppsiden.

Utenfor hovedkvarteret til Den europeiske sentralbanken (ECB) i Frankfurt - Foto: AP

Foreløpig PMI for eurosonen var 54,1 poeng i september. Ved forige måling var viste indeksen 54,3 poeng.Foreløpig PMI for eurosonens industri var 52,0 poeng i september. Ifølge Reuters var det ventet 52,3 poeng. Ved forige måling var viste indeksen 54,0 poeng.Foreløpig PMI for eurosonens servicenæring var 54,1 poeng i september, mot ventet 54,2 poeng. Ved forige måling var viste indeksen 54,4 poeng.Ifølge Reuters er det svakere etterspørsel fra Asia som trekker ned tallene fra eurosonen. Tyskland litt svakere enn ventetForeløpig PMI for Tyskland i september var 54,3 poeng. Ved forige måling var viste indeksen 55,0 poeng.Foreløpig PMI for tysk industri i september var 52,5 poeng, mot ventet 52,8 poeng. Ved forige måling var viste indeksen 53,3 poeng.Foreløpig PMI for tysk servicenæring i september var 54,3 poeng, mot ventet 54,6 poeng. Ved forige måling var viste indeksen 54,9 poeng.Frankrike litt sterkere enn ventetForeløpig PMI for Frankrike i september var 51,4 poeng. Ved forige måling var viste indeksen 50,2 poeng.Foreløpig PMI for fransk industri i september var 50,4 poeng, mot ventet 48,5 poeng. Ved forige måling var viste indeksen 48,3 poeng.Foreløpig PMI for fransk servicenæring i september var 51,2 poeng, mot ventet 51,0 poeng. Ved forige måling var viste indeksen 50,6 poeng.En indeks over 50 poeng indikerer ekspansjon i økonomien, mens en indeks under 50 poeng indikerer kontraksjon