Rikinger vil ikke vente på flytillatelse

Indias milliardærer er lei av å vente på flytillatelse.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Ifølge Bloomberg er Indias milliardærer lei av å vente i dager og uker på å få tillatelse til å fly. Nå vil de ha egne flyplasser slik at det blir lettere å bruke privatflyene, skriver Di.se.Det å ha et privatfly i India er nemlig ingen dans på roser. Flytrafikken er strengt regulert og det er vanskelig å få booket flytid, hvilket har resultert i at antall privatfly har falt betydelig.For å få bukt med problemet har en organisasjonen som representerer flere av landets milliardærer startet lobbyvirksomhet for å få tillatelse til å bygge egne, private flyplasser.Første private flyplass skal allerede være under ombygging, kun 14 mil utenfor Bombay, ifølge nettstedet.Om regjeringen vil tillate utbyggingen er imidlertid ikke sikkert. Det er nemlig større fokus på å hjelpe landets fattigste, enn landets rikeste.