Russlands departement for naturressurser sier at oljeselskapene Rosneft og Gazprom utsetter noen leteprosjekter til havs med to til tre år. Det skriver Bloomberg News tirsdag, ifølge TDN Finans.Utsettelsene skal ifølge nettstedet skyldes en kombinasjon av sanksjoner og lave oljepriser.- Russland vil bore to brønner til havs i 2017, mens den opprinnelige planen var å bore 14 brønner, sa visestatsråd Denis Khramov på en konferanse tirsdag.Utsettelsen innebærer at det vil bli boret 28 brønner i stedet for 19 i 2019, opplyste han.Sanksjoner fra USA og EU som følge av Russlands rolle i Ukraina har ifølge Khramov hindret tilgangen til teknologi og utstyr for boring til havs.Visestatsråden fremholder at Russland boret 11 brønner til havs i fjor, sammenlignet med 57 norske boringer.For inneværende år har naturressursdepartementet ifølge Khramov godkjent utsettelse av boringer i åtte lisenser som holdes av Rosneft og i fem lisenser som holdes av Gazprom, melder TDN Finans.