Salg av skoleuniformer dro opp britisk detaljhandel

Veksten i britisk detaljhandel var noe mindre enn ventet i august. Mindre butikker fikk drahjelp av skolestarten.

AP Photo

Britisk detaljhandel økte 0,2 prosent på månedsbasis i august, og 3,7 prosent på årsbasis. Dette viser tall fra Office for National Statistics (ONS).Ifølge Reuters var det på forhånd ventet en oppgang på 0,2 prosent på månedsbasis og en økning på 3,8 prosent på årsbasis.Detaljhandel ex drivstoff økte som ventet 0,1 prosent på månedsbasis. På årsbasis var oppgangen 3,5 prosent, mot konsensus på 3,9 prosent.Reuters melder at salget av skoleuniformer dro opp august-tallene.- Spesielt mindre butikker fikk drahjelp av salg av skoleuniformer i August, mens det meste av veksten i større varehus kom fra online-salg, sier Kate Davies i ONS til nyhetsbyrået.