Savnet Siem Pilot-matros kom til rette

Den 23-årige norske matrosen som var savnet fra Siem Pilot i den italienske byen Catania, er funnet i god behold.

– Han ble funnet i Catania i kveld for ikke lenge siden. Han får nå oppfølging og helsehjelp om bord på Siem Pilot, forteller presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos til NTB onsdag kveld.Hun vil foreløpig ikke si noe mer om hva som har skjedd. 23-åringen har vært savnet siden mandag.– Det viktigste er at han er funnet, og at han etter forholdene har det bra. Vi har ennå ikke oversikt over hva som har skjedd, sier Nilssen.Reiser hjemFamilien til 23-åringen er på plass i den italienske havnebyen, og i løpet av de neste dagene vil matrosen reise hjem sammen med dem. Rederiet har allerede sendt ned nye matroser som kan avløse ham.Daglig leder Olav H. Meling i rederiet O.H. Meling & Co takker for all hjelp de har fått de siste dagene.– Vi er svært lettet over at vår kollega er funnet i god behold og vil rette en stor takk til alle som har bidratt i letearbeidet. 23-åringen er nå gjenforent med sin familie, som tirsdag kom til Sicilia., skriver Meling i en pressemelding.Familien til 23-åringen har bedt om ro rundt saken.Forsvant natt til mandag23-åringen ble meldt savnet mandag morgen, etter at ingen hadde sett ham siden 3.30 tiden den natten. Skipet Siem Pilot innstilte redningsarbeidet som var planlagt for å lete videre etter den savnede matrosen.Norge har bidratt i redningsarbeidet i Middelhavet siden juni i fjor, og Siem Pilot har vært en del av denne innsatsen. Oppdraget er forlenget til utgangen av mai neste år, etter at den gjeldende kontraktsperioden med rederiet avsluttes i november.