Statoil skifter navn - dette er det nye navnet

Statoil Fuel & Retail flyr inn ansatte fra hele Europa for dagens markering. 3.000 ansatte skal i fylle Telenor Arena, og nytt navn er på vei.

Statoil Fuel & Retail skifter navn til Circle K.Endringen blir lansert i dag globalt og gjelder alle de 15.000 bensinstasjonene i kjeden. Og først ut er Norge og Sverige.Fra mai 2016 vil Statoil-stasjonene i Skandinavia, Baltikum, Polen og Russland starte på en ny epoke, og spille en viktig rolle i oppbyggingen av det nye globale merket Circle K, skriver selskapet i en pressemelding.Det globale merket vil erstatte Couche-Tards eksisterende kjedenavn i USA og flere andre land verden over, som er Mac's, Circle K og Kangaroo Express, i tillegg til Statoil-merket. Provinsen Quebec i Canada vil beholde selskapets Couche-Tard-brand på grunn av spesielle forhold i dette markedet.Circle K er allerede Couche-Tards største og mest internasjonale varemerke. Det finnes i dag på tusenvis av butikker og bensinstasjoner i 14 land over hele verden, fremgår det av pressemeldingen.Dette er den nye logoen:

«Stor nyhet»Europa-sjef Jacob Schram kom til Oslo i dag for å annonsere «en stor nyhet» for ansatte i Statoil Fuel & Retail.– Jeg kan ikke si hva dette handler om, sa Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef til Finansavisen tidligere i dag.Han har invitert til begivenhetene under parolen «Veien videre for Statoil Fuel & Retail».De ansatte kommer fra kontorer og bensinstasjoner i åtte land i Nord- og Øst-Europa.Da kanadiske Alimentation Couche-Tard (ACT) betalte over 15 milliarder kroner for Statoil Fuel & Retail i 2012, inngikk ACT og Statoil ASA en avtale om bruk Statoil-navnet i fremtiden. Det skal fases ut.– Avtalen går ut i 2021, og jeg kan bekrefte at vi har jobbet med å definere vårt fremtidige brand på våre Statoil-stasjoner. Et navneskifte vil bli kommunisert bredt og i rett tid, sa Hansen til Finansavisen tidligere i dag.I fremtiden kan stasjonene fremdeles bruke dråpen i logoen, men ikke Statoil-navnet. I patenstyrets register har Statoil Fuel & Retail også registrert merkenavnet «Miles» med dråpen på blå bakgrunn, akkurat slik Statoil-logoen er dag.Men det blir det nå ikke bruk for i navnet.Miles er imidlertid et produktmerke som Statoil har utviklet, og brukes stadig mer aktivt.Stasjonskjeden har også registrert «Ingo» som et varemerke.