- Stavanger er et særtilfelle

Scandic-direktør mener vi ikke må glemme at det fremdeles er mange sektorer her hjemme som går bra.

Oljenedturen rammer kurs- og konferanse­hoteller nesten langs hele kysten fra Kristiansand til Kristiansund. I resten av landet er det «business as usual», skriver Dagens Næringsliv.- Vi må ikke glemme at det også er mange sektorer som går bra i Norge, som offentlig sektor og fastlandsindustrien. Om vi ser bort fra Stavanger, selges det faktisk i sum flere rom enn den nye kapasiteten som har kommet inn de forskjellige byene. Bodø har tatt seg veldig bra inn. Tromsø også. Og det er en svak underliggende vekst også i Trondheim, sier direktør for de norske hotellene i Scandic, Svein Arild Steen-Mevold, til avisen.Han påpeker at Stavanger er et særtilfelle på grunn av oljebransjens dominans.- Og vi må ikke glemme at markedet der har vært ekstremt bra i flere år. Vi er forberedt på å drive i Stavanger med en nedgang i inntekten per rom på 30 prosent sammenlignet med ifjor. Det betyr strengt tatt bare at Stavanger nå er nede på nivåene vi ser i mange andre byer, sier Steen-Mevold.Konsernsjef i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, bekrefter ifølge DN bildet - et godt marked blant annet i Oslo og på Gardermoen og helt OK i Trondheim og Tromsø.