Steinsprang ved Mannen i løpet av natten

Det har gått noen små steinsprang ved fjellet Mannen i løpet av natten, men utover det betegner politiet situasjonen som uendret.

Fredag ble farenivået ved fjellet i Rauma kommune hevet til rød kategori, noe som betyr ekstrem rasfare. De ni beboerne i området under fjellet ble evakuert, og politiet innførte oppholdsforbud. 350 sauer ble også hentet ut.Politi og sivilforsvar har vært i beredskap ved utkanten av det evakuerte området gjennom natten.– I løpet av natten er det registrert noen små steinsprang, men det er ikke noen endring utover det. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og geologer overvåker området, sier operasjonsleder Tove Anita Asp i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTBBevegelsene i fjellet har økt som følge av de store nedbørsmengdene i det siste. Fredag så det ut til at hastigheten var oppe i 0,5 centimeter i døgnet, og NVE valgte da å heve farenivået.– I samarbeid med kommunen og geologer vurderer vi situasjonen fortløpende framover, og vi vil iverksette tiltak i tråd med det, sier Asp. (©NTB)