Ulltveit-Moe: - Denne uken blir svært spennende

Den kinesiske presidentens USA-besøk denne uken kan få fatale følger for REC.

REC-eier og styreleder Jens Ulltveit-Moe mener kineserne ikke forstår sitt eget beste ved å fastholde handelskrigen med USA, skriver Dagens Næringsliv.- Grunnen til det er tallene. Importen av kinesiske solpaneler til USA er tre ganger så høy som eksporten av silisium fra USA til Kina. Det er underskudd på silisium i Kina, For de kinesiske solpanelprodusentene er det en stor fordel med import fra USA. Det gir dem lavere priser. De som presser imot, er de kinesiske silisiumprodusentene. De klarer ikke å dekke etterspørselen, men ønsker vel å ta over hele markedet, sier han til avisen.REC Silicon var tirsdag på det laveste nede i 1,34 kroner, men hentet seg inn og sluttet ned 0,9 prosent på 1,54 kroner. Bakgrunnen var en melding om at handelskrigen mellom USA og Kina kan gi kroken på døren for fabrikken i Moses Lake i USA.Den kinesiske presidenten Xi Jinping er denne uken i USA for å møte Barack Obama.- Hvis det går skitt, har vi en vanskelig posisjon, men selskapet har hundre millioner i cash. I løpet av et par måneder vil vi måtte stenge ned fabrikken i Washington, sier Ulltveit-Moe til DN, men påpeker at det er svært spennende og at han tror fornuften vil seire til slutt.