Alcoa bommet stygt - straffes hardt

Alcoa. (AP Photo/ Daniel R. Patmore).

Alcoa la etter stengetid på Wall Street torsdag frem sine tall for 3. kvartal, tradisjonen tro som den første av de store bjellesauene i resultatsesongen.Og aluminiumsgiganten skuffet stort.Alcoa melder nemlig om et justert resultat på syv cent per aksje, etter inntekter på 5,57 milliarder dollar.Analytikerne hadde ifølge FactSet-konsensus sett for seg en inntjening på 13 cent per aksje av inntekter på 5,66 milliarder dollar.Les også: Alcoa splittes i toKina bekymrer ikke Alcoa kutter i sine estimater for globalt aluminiumsoverskudd i 2015 fra 762.000 til 551.000 tonn, og venter seg et underskudd i 2016 - uten å spesifisere hvor mye. Toppsjef og styreformann Klaus Kleinfeld sier til CNBC at svakere vekst i Kina ikke bekymrer, da selskapet allerede har senket sine forventninger der. Alcoa-aksjen straffes hardt i etterhandelen i New York, og faller 4,2 prosent til 10,55 dollar på høyt volum.Mer om tallene her.