Berget 30 biler fra Roar

Ekstremværet Roar rammet bygda Vuku i Verdalen natt til fredag.

Gjennom natten ble det jobbet for å redde parkerte biler unna det stigende vannet. Ellers har det vært få værrelaterte problemer.Store deler av sentrumsområdene er lagt under vann, og politiet melder at fylkesvei 757 er stengt, skriver Adresseavisen.– Det er veldig mye vann på veien, og det er stengt fra Vuku og oppover. Det blir en utfordring for alle som bor oppover Helgådalen, sier operasjonsleder Lars Letnes i Nord-Trøndelag politidistrikt.Berget 30 bilerTommy Haugan og hans kolleger ved Vuku bilsenter hadde sin fulle hyre med å berge parkerte biler. Åtte personer tro til for å redde store verdier unna vannet.– Totalt har vi berget unna 30 biler som sto på parkeringsplassen, sier Haugan.Ved Malm er fylkesvei 720 stengt fredag morgen etter at tre har falt over veien.Ingen øvrige hendelserPolitiet sier de ikke har fått meldinger om flere ekstremværrelaterte hendelser i Nord-Trøndelag. Når klokken nærmer seg 5 om morgenen har heller ikke Salten eller Helgeland fått inn meldinger om hendelser knyttet til det varslede ekstremværet.Også Hovedredningssentralen melder om en forholdsvis rolig natt. Været kompliserte riktignok en aksjon for å hjelpe en oppdrettsbåt som hadde fått motortrøbbel, men været i seg selv hadde ikke forårsaket noen nødssituasjoner.Klokken 4.49 kom Meteorologisk institutt med et oppdatert ekstremvarsel. De venter fortsatt mye nedbør og kraftig vind på Helgeland og i Trøndelag nord for Trondheim fredag. (©NTB)