Dette er verdens 50 viktigste personer

Bloomberg har definert hvilke personer som har mest påvirkning innen finansmarkedene, innen pengepolitiske reguleringer og innen næringslivet.

Lloyd Blankfein. (AP Photo/Susan Walsh)

De bygger selskaper og skaper gigantiske formuer. De leder banker, eller håper å forstyrre de. De former økonomier og sprer grensesprengende ideer.De 50 personene valgt ut som de mest innflytelsesrike i årets femte utgave av Bloombergs ”Most Influential” er ute og inneholder både kjente og kanskje litt mindre kjente ansikter.Rundt halvparten har aldri før vært på listen.De opererer i ulike industrier og roller, men de har alle til felles ekstraordinær suksess i sine utvalgte felt.I årets utgave startet Bloomberg med et betydelig større utvalg av kandidater enn tidligere, ved hjelp av deres journalister og redaktører over hele verden. Samtidig tok de for første gang imot hjelp fra eksterne eksperter.Her er listen over de 10 mest innflytelsesrike personene i verden, ifølge Bloomberg:

    Janet Yellen - Leder for den amerikanske sentralbankenJanet Yellen - Leder for den amerikanske sentralbankenXI, Jinping - Kinas presidentenXI, Jinping - Kinas presidentenTim Cook - Arvtager etter Steve Jobs og leder for AppleTim Cook - Arvtager etter Steve Jobs og leder for AppleLarry Fink - Leder for gigantfondet BlackRockLarry Fink - Leder for gigantfondet BlackRockWarren Buffet - Verdens rikeste mann og leder for HathawayWarren Buffet - Verdens rikeste mann og leder for HathawayBarack Obama – USAs presidentenBarack Obama – USAs presidentenCarl Icahn – Leder for Icahn EntreprisesCarl Icahn – Leder for Icahn EntreprisesLloyd Blankfein – Leder for Goldman SachsLloyd Blankfein – Leder for Goldman SachsAngela Merkel – Tysk kanslerAngela Merkel – Tysk kanslerReid Hoffman – Medgrunder av LinkedinReid Hoffman – Medgrunder av Linkedin
Se Bloombergs oversikt for de resterende 40 personene her.