Goldman Sachs: - Vi tror Japan kommer til å overraske

Den anerkjente investeringsbanken tror den japanske sentralbanken vil offentliggjøre økte kvantitative lettelser denne uken.

Vær på vakt. Den japanske sentralbanken kan komme med en overraskelse under sitte rentemøte denne uken, skal vi tro Goldman Sachs.- Vi opprettholder vårt base-scenario hvor den japanske sentralbanken kommer til å annonsere ytterligere kvantitative lettelser 30. oktober. Samtidig utelukker vi ikke helt muligheten for en tidligere annonsering denne uken, skriver Naohiko Baba, økonom i Goldman Sachs, ifølge CNBC.Den japanske sentralbanken, som har stått på stedet hvil etter deres betydelige lettelsesprogram i oktober i fjor, står overfor en utfordret økonomi.Industriproduksjonen har falt betydelig sammen med sentimentet samtidig som lønnsveksten har vært svak de siste månedene.- Vi tror den japanske økonomien kun med små marginer klarer å unnslippe en teknisk resesjon. Den nåværende tilstanden er betydelig lavere enn hva sentralbankens utsikter har visst til, skriver Baba.Den japanske sentralbanken vil holde et andre rentemøte 30. oktober, hvor banken har planlagt å offentliggjøre sin halvårlige rapport om utsikter for økonomien og inflasjon.Det er ventet at sentralbanken vil kommer med nedrevisjoner av både vekst og priser.