- Hadde ventet mer stimulans

Budsjettlekkasjene viser et mer ekspansivt budsjett enn hva Norges Bank har lagt til grunn i pengepolitisk rapport, men Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank hadde ventet litt mer stimulans i 2016-budsjettet.

Ivan Kverme/Finansavisen

- Det er ganske imponerende at de har fått til såpass store endringer i skattesystemet og blitt enige med seg selv hvordan de skal gjøre det. Alt i alt tror jeg ikke opposisjonen ikke vil ha store innsigelser, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i Swedbank til TDN Finans.Andreassen tror ikke budsjettet vil ha noe å si for pengepolitikken, og mener realiteten er at budsjettet ikke betyr så mye for økonomien siden det ikke er så store ting de flytter på.I tiden fremover tror ikke sjeføkonomen Norge har mulighet til å ha en like høy budsjettindikator som vi har hatt til nå.-Heretter blir det mye mindre enn det vi har lagt bak oss, sier Andreassen som venter at utfordringene med å sy sammen budsjettene vil bli vesentlig større de neste årene. Andreassen synes prosessen rundt hvordan nyhetene i statsbudsjettet slippes er uryddig.