Hardanger-verft henter tilbake permitterte

Fjellstrand Verft henter tilbake 45 permitterte etter å ha sikret seg en ny stor kontrakt.

Kontrakt. Foto: Scanpix

Hardanger-verftet sikret seg fredag kontrakt med Norside AS til en verdi på rundt 150 millioner kroner, skriver Sysla.Rederiet velger nå å bygge om forsyningsfartøyet Vestland Cygnus.– Det er et forsyningsskip (PSV), som i et tøft marked skal bygges om til vindmølleservice. Det er et svært viktig oppdrag for Fjellstrand. Dette betyr at vi får alle permitterte tilbake igjen, sier administrerende direktør Terje Sjumarken.Vestland Cygnus ble opprinnelig levert fra Fjellstrand Verft, så sent som i april 2015. Skipet fikk én jobb etter levering, før det bar rett i opplagsbøyene.Nå satser rederiet på at skipet har en fremtid i vindindustrien, for å få servicefolk til og fra vindmøllene.Oppdraget på Fjellstrand vil i sin helhet sysselsette storparten av arbeidsstokken, samt en rekke underleverandører, fra desember og fram til levering i juni 2016. (©NTB)