Her er matvareprisene opp 30 prosent

Lav oljepris og Vestens sanksjoner mot president Vladimir Putins utenrikspolitikk har skylda.

Den røde plass i Moskva Russland (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Den krisen russerne går gjennom er ikke så synlig med det blotte øyet, skriver Dagbladet.Avisen viser likevel til at nøkkeltallene forteller om en betydelig nedgang i kjøpekraften på grunn av kombinasjonen av lav oljepris og sanksjonen og mot-sanksjonen mot Russland på grunn av rollen Vesten mener Russland spiller i Ukraina.Ifølge Dagbladet går det verst utover importerte varer som biler, IT-produkter, og alt som prissettes i euro og dollar, hvor prisen russerne betaler har blitt dobbelt så høy fordi rubelen bare er verdt halvparten i forhold til dollaren sammenlignet med et år siden.Og matvareprisene er opp rundt 30 prosent, ifølge avisen.