Hofseth BioCare (HBC) har gjennomført transaksjonen som per i dag gjør selskapet til eier 15 prosent av aksjene i Tokyo-baserte HFS Alliance, går det frem av en børsmelding fredag.Salgsselskapet er etablert i fellesskap med blant andre Alliance Seafood, et datterselskap av Yokohama Reito. Sistnevnte er ifølge meldingen et ledende japansk selskap innen distribusjon av matvarer og relaterte aktiviteter og er notert på Tokyo-børsen.Det nye selskapet har hovedansvaret for salg og distribusjon av HBCs produkter i Asia. Leveranser på avtalen som tidligere er annonsert med Holley International i Kina, ble startet i månedsskiftet juli/august og skipningene til Kina er godt i gang, heter det.
Kapret Sveaas-direktør
Samtidig har Ålesund-baserte Hofseth Biocare ansatt Tor Erik Andersen som COO (chief operating officer). Andersen vil ha den daglige operative ledelsen av selskapet, med særskilt fokus på produksjon og leveranser på eksisterende og nye kontrakter. Han kommer fra stillingen som Managing Director and Senior Vice President i Western Bulk.Hofseth Biocare-aksjen