Hydro sliter på børsen - Gjøen ser mulig trigger

I morgen kan det bli mer action for Hydro-aksjen.

høyanger

Oslo Børs henter seg litt inn, men befinner seg stadig godt inne i negativt terreng torsdag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 616,20, ned 1,1 prosent i dagens handel.Blant enkeltaksjene som tynger er Norsk Hydro. Aksjen faller 2,7 prosent til 31,04 kroner.Gjøen: - KorreksjonAnalysesjef Anne Gjøen i Handelsbanken Capital Markets viser overfor TDN Finans til at Hydro-aksjen steget veldig sterkt de siste dagene uten at aluminiumprisene har fulgt etter, og tror vi nå ser en korreksjon. - Olje- og oljeserviceaksjene har jo også steget mye den siste tiden, men det har vært en følge av en oljeprisoppgang. Det har ikke vært noen tilsvarende prisoppgang for aluminium, sier hun. Gjøen mener kveldens Alcoa-tall, og evt. nyheter derfra kan fungere som en trigger for Hydro-kursen. Analysesjefen vil ha fokus på resultatene i primæraluminium, og tror ifølge nyhetsbyrået at røde tall der kan trigge kommentarer rundt utsikter til produksjonskutt. - Kutt i produksjonen utenfor Kina ser ut som det er det eneste som kan skape litt bedre markedsbalanse på kort sikt, sier hun til TDN Finans. Mer om splittelsen? DNB Markets påpekte i sin morgenrapport i dag at retningen i Hydro på kort sikt vil kunne avgjøres av Alcoa-rapporten.- For Hydros del vil i første rekke konkurrentens syn på etterspørsel og priser fremover kunne være avgjørende. Alcoa har tidligere annonsert at selskapet skal splittes i to deler – oppstrøms aluminiumsvirksomhet og virksomhet inn mot bil- og flyindustrien. - Detaljene i transaksjonen er ikke kjent, og planer for gjennomføringen vil dermed også kunne påvirke reaksjonen i aksjen, skriver meglerhuset. DNB Markets har en kjøpsanbefaling med kursmål 37 kroner.Fondsfinans kutterFondsfinans anbefaler også kjøp av aksjen, men kutter ifølge TDN Finans kursmålet fra 45 til 40 kroner etter å ha kuttet i sine estimater for aluminiumsprisen med 10 prosent som følge av noe svakere etterspørsel.Meglerhuset ser et globalt overskudd på aluminium i 2015 og 2016, men underskudd i 2017, melder nyhetsbyrået.