I retten for kortsvindel i millionklassen

Mandag starter rettssaken mot en 50 år gammel bulgarsk mann som er tiltalt for å ha installert skimmingutstyr i minibanker på Østlandet og svindlet til seg over to millioner kroner.

Foto: Scanpix

Mannen må møte i Oslo tingrett tiltalt for såkalt skimming over store deler av Østlandet i perioden mellom august 2010 og desember 2011. Ugjerningene skal ha skjedd som et ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe.– Han kommer til å erkjenne straffskyld, sa mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, til VG tidligere i år.I alt 700 norske bankkort skal ha blitt skimmet for 2,3 millioner kroner. Mannen er også tiltalt for 21 mislykkede forsøk på skimming til en samlet verdi av 1,1 millioner kroner.Han var etterlyst av norsk politi og ble utlevert fra Tyskland i mars i år. I mellomtiden har bulgareren sonet en dom i Tyskland for lignende forhold.Av tiltalen fremgår det at de fleste minibankene hvor det ble installert skimmingutstyr, tilhørte DNB. Det er lagt ned påstand om en erstatning på cirka to millioner kroner til banken, mens Nordea og SpareBank 1 kan få henholdsvis noe over 60.000 kroner og rundt 170.000 kroner hver.Det tas forbehold om justeringer og/eller tillegg til fremsatte erstatningskrav, ifølge tiltalen. (©NTB)