- Kan gå mot Storbritannia-exit

Flere storbanker advarer sine klienter om faren for at Storbritannia kan komme til å forlate EU.

This Tuesday, Oct. 16, 2012, file photo shows the Citibank building in New York. Citigroup cannot raise its dividend or buy back its own stock because it needs better plans to cope with a severe recession, the Federal Reserve ruled Wednesday, March 26, 2014. (AP Photo/Mark Lennihan, File)

Investorer oppfordres til å oppdatere seg om den politiske kampen rundt Storbritannias EU-medlemskap og sier at den er mer truende enn mange tror per i dag.UBS, Citigroup og Morgan Stanley er blant bankene som advarer om situasjonen som underbygges av meningsmålinger som viser til avtagende støtte blant innbyggere om å være en del av EU.I slutten av 2017 vil Storbritannia ha en avstemning om temaet.Societe General offentliggjorde forrige uke at de hever sannsynligheten for at velgerne vil trekke seg ut fra EU på hele 45 prosent, mens Nomura og Citigroup følger etter med antagelser på 25 og 30 prosent.- Folk må ha dette på radaren sin, sier David Tinsley, en økonom i UBS, til Bloomberg, og fortsetter:- Uavhengig ditt syn om Europa, vi vil kunne forvente økt ustabilitet dersom muligheten for et frafall øker.Kan påvirke finans og eiendomDersom EU-debatten eskalerer, vil aksjer innen finans- og eiendomssektoren lide gitt at de vil tape mest dersom Storbritannia velger å trekke seg ut av EU, skrev UBS forrige måned.I Societe General beskriver strateg Kit Juckes et potensielt frafall av Storbritannia som en av de ”store, fete, stygge” mulige risikoen, hvilket gjør at han satser på en svakere pund i tiden fremover.Investeringsdirektør i Absolute Strategy Research sier samtidig at enkelte klienter allerede vurderer scenarioet med mer pessimistiske øyne:- Vi ser flere og flere klienter som er bekymret for dette. Det er et problem som kommer flyte til overflaten og som til en viss grad vil bidra med usikkerhet i det britiske markedet, sier han til Bloomberg.