Knallsterke tankrater

Tankratene stiger ytterligere.

Frontlines VLCC Front Kathrine. Foto: Selskapet

Det er sluttet hele 15 VLCC-er fra Persiabukta mandag. Ratene løftes videre, melder Reuters.Det er fortsatt stor appetitt fra Kina som driver markedet.Fem av VLCC-ene går til Kina  Ratene ligger på WS 82,5 og WS 85 for to av skipene, tilsvarende en inntjening rundt 87-90.000 dollar per dag, mot WS 75 på fredag.De tre siste VLCC-ene til Kina er alle på kontrakter med statseide Unipec. Ratene er således ikke oppgitt.Ytterligere tre VLCC-er går østover. Ratene ligger fra WS 75 til WS 92,5, som gir henholdsvis 80.000 og drøye 100.000 dollar per dag.To VLCC-er går til Rødehavet, hvorav det ene skipet får WS 87,5.De siste fem VLCC-ene laste til Europa og US Gulf. Ratene til US Gulf ligger i sjiktet WS 52,5-WS 54, tilsvarende en inntjening rundt 74- til 77.000 dollar per dag, melder Reuters. Fredag var ratene WS 47,5.Ytterligere to VLCC-er går til Kina fra henholdsvis Brasil og Vest-Afrika.