Slutningsprogrammet for MEG (Middle East Gulf) hadde om lag 127 avtaler i oktober, og Fearnleys beskriver dette som en «relativt sunn måned». - Starten på BOT-programmet i november er allerede igang, men er betydelig mindre enn det ekstraordinære programmet forrige måned, skriver Fearnley i rapporten. I påvente av Saudi er det færre slutninger, og ratene trekker noe tilbake. Dette kan ifølge Fearnleyst midlertid bli kortvarig, ettersom det fortsatt er havneforsinkelser og det forventes økt aktivitet i Vest-Afrika og Østen.Fearnleys viser til at markedet nå har korrigert seg litt ned, og skipsmeglerforetaket venter at markedet vil stabilisere seg rundt dagens nivå den kommende uken.Aktivitetsnivået i VLCC er noe ned, mens Suezmax, Aframax, P.E. of Suez og P.W. of Suez beskrives som blandet.