Mario Draghi: - Det virker!

Sentralbanksjefen for den europeiske sentralbanken sier at deres innsats begynner å bære frukter.

Mario Draghi. AP Photo

- Fremgangen mot å nå målsetningen om å stabilisere og styrke euroområdet de siste 3 årene er reell. Veksten er tilbake, uttalte Mario Draghi torsdag, ifølge Bloomberg, og fortsatte:- Veien videre er vel definert og vi kommer ikke hvile for jobben er fullført.Etterfulgt 7-8 år med svak innhenting etter finanskrisen begynner endelig veksten å komme tilbake til Europa mener Draghi og vektlegger i tillegg at veksten er bærekraftig.Mario Draghi uttrykte samtidig støtte til ytterligere integrasjon i Europa, da dette bli bidra til å bedre unytte alle stordriftsfordeler.Den europeiske sentralbanken har kjøpt obligasjoner for 60 milliarder euro hver måned i en periode som ventes å bli avsluttet i september 2016. Dersom inflasjonen ikke kommet opp på et akseptabelt nivå vil dette programmet imidlertid kunne bli forlenget.- Mest vellykkede ordene i historien Til stede under talen var også leder for IMF, Christine Lagarde. Hun mente at Draghi har gjort alt i sin makt for å opprettholde Europe og samtidig forsvare stabiliteten av euroen.Ifølge Lagarde var Draghis velkjente ord for å adressere den svake konjunkturen i Europa, ”whatever it takes”,  de tre mest vellykkede ordene i en sentralbanks historie.Tidlig i september viste tall at BNP-veksten i eurosonen på årsbasis var opp 1,5 prosent, og opp 1,9 prosent i hele EU, opp fra hhv. 1,2 og 1,7 prosent i 1. kvartal. Ventet var en oppgang på 1,2 prosent for eurosonen.Og etter at flere makronyheter har imponert på oppsiden spurte nylig Reuters' David Pollard seg om dette betyr en ny giv for europeisk industri.