Mohn tar ut milliardutbytte

Investor Trond Mohn satt etter 2014 igjen med 6,5 milliarder kroner på bunnlinjen. En god del av det tas ut i utbytte.

Trond Mohn. Foto: Finansavisen

Trond Mohn tar et utbytte på en milliard kroner fra sitt toppselskap, Meterva AS. Egenkapitalen der er nesten 12 milliarder. Mye vil gå til gaver i årene fremover, skriver Dagens Næringsliv.- Det blir årlige utdelinger. Akkurat nå arbeides det med planer om noen nye idrettshaller i Bergen, men det tar litt tid før alle godkjennelse faller på plass, sier Mohn til avisen.Han har gitt tilsagn til Areana Nord og utbygging av Myrdal idrettspark i Åsane, hvor totalkostnaden er beregnet til 367 millioner kroner. I tillegg får sykehusene i Tromsø, Trondheim og Bergen vil få nye skannere som kan ta bilder og diagnostisere kreftsvulster, hjerte- og karsykdom og demens, med en prislapp på et par hundre millioner kroner.På bunnlinjen satt Mohn-selskapet ifølge DN igjen med 6,47 milliarder kroner i 2014.