Nordmann deler ut milliardbeløp for stiftelse

Norske Per Heggenes er sjef for IKEA Foundation, en av verdens største stiftelser. I år skal han gi bort 1,1 milliarder kroner.

Foto: Scanpix

IKEA Foundation er den største av tre stiftelser knyttet til den svenske møbelgiganten, og den driver kun med filantropisk virksomhet, skriver Aftenposten. Den 59 år gamle norske lederen, som har solid erfaring fra næringsliv og internasjonalt arbeid, har store ambisjoner når han på vegne av stiftelsen ønsker å gjøre livet bedre for blant annet barn på flukt.– Vi er ikke interessert i å hjelpe 10.000 barn. Vi skal hjelpe millioner av barn. Ikke bare flyktninger. Men vi gjør det med vår organisasjon på 20 ansatte og samarbeider med organisasjoner som kan gjøre dette på best mulig måte.Når han deler ut penger, er det ikke bare avkastning av stiftelsens fond, men også en del av overskuddet fra IKEAs verdensomspennende møbelsalg. Målet er at hjelpen skal gis så lokalt som mulig, og at den skal ha en langvarig effekt.– Vi har en mulighet til å finne løsninger som aldri ville sett dagens lys hvis vi ikke hadde gjort det, sier han. Heggenes påpeker at stiftelsen blant annet kan ta større risiko enn vanlige selskaper.– Uansett hvilket prosjekt vi går inn i, tenker vi at det er en investering. Men vi måler ikke resultatene i økonomiske termer, forklarer han. (©NTB)