Norske hoteller fullere enn før

I sommermånedene juni, juli og august 2015 var det 7,8 millioner hotellovernattinger i Norge, 9 prosent flere enn til samme tid i fjor.

reise, hotell, luksus, seng

Tallet på utenlandske og norske overnattinger økte med henholdsvis 8 og 12 prosent, melder Statistisk sentralbyrå.Gjennomsnittsprisen per rom er omtrent uendret fra august 2014, og var på 872 kroner.Det er stort sett feriefolket som står for økningen. Ferie- og fritidsovernattinger gikk opp, mens det ble registrert færre overnattinger i yrkesøyemed og i forbindelse med kurs- og konferanser.Det er ikke bare hotellene som opplever en økning, også campingplassene har bedre belegg. Det var 1,3 millioner overnattinger på norske campingplassene i august 2015, 5 prosent mer enn i august i fjor. (©NTB)