Oslo kommune vraker entreprenør

Årsaken er at entreprenøren ikke har overholdt sine forpliktelser overfor kommunen.

Oslo kommune hever kontrakten med entreprenøren som var ansvarlig for grunnarbeidene til det nye Deichmanske hovedbibliotek. Det vil antakelig føre til ytterligere forsinkelser.– Det er en situasjon vi tar svært alvorlig. Ansvarlig entreprenør har ikke godtgjort at de kontraktsforpliktelsene de har overfor Oslo kommune vil bli oppfylt, og dermed har vi heller ikke den sikkerheten vi er avhengig av for å kunne gå videre med kontraktarbeidet, sier direktør for kultur- og idrettsbygg i Oslo kommune, Eli Grimsby, i en pressemelding.Kommunen vil så raskt som mulig utlyse en ny konkurranse for å sluttføre fundamenteringsarbeidene i byggegropen.Det nye Deichmanske hovedbibliotek skal bygges i Bjørvika i Oslo. Etter planen skulle biblioteket stått klart ved årsskiftet 2016/2017, men i forrige uke ble det klart at bygget trolig ikke vil stå klart før mot slutten av 2018.