Russland: – Utbrudd av fiskesykdom kommer trolig fra Norge

Et sykdomsutbrudd som har rammet oppdrettslaks på den russiske Kolahalvøya, har trolig sin opprinnelse i Norge, ifølge en representant for russiske veterinærmyndigheter.

En inspeksjon hos selskapet Russian Aquaculture har avdekket en alvorlig situasjon, og infeksjonen «kommer trolig fra Norge», sier Aleksej Alekseenko fra russiske veterinærmyndigheter til avisen Vedomosti, melder Barents Observer.Ifølge talskvinne for Russian Aquaculture, Ilja Bereznjuk, døde rundt 808 tonn med laks i et av selskapets anlegg fra juni til september, mens ytterligere 1.000 tonn med laks døde av et utbrudd av lakselus tidligere i år.Bereznjuk bekrefter overfor Vedomosti at årsaken til fiskedøden er et utbrudd av mykobakteriose, også kjent som fisketuberkulose.Barents Observer skriver at Russian Aquaculture har to anlegg langs den nordlige kysten av Kolahalvøya, ikke langt fra grensa til Norge. (©NTB)