Som Finansavisen har skrevet tidligere, er det opprør innad i McDonald's-systemet. I slutten av oktober møter en franchisetager fra Bergen og en fra Trondheim hamburgerkjeden i retten.Ifølge Oslo tingrett kreves nesten 11 millioner kroner av McDonald’s.Finansavisen kan fortelle at stridens kjerne er kjedens billigburgere. Franchisetagerne hevder de har blitt tvunget til å selge cheeseburgere til underpris i perioden 2009 til 2014.Tapet pr. burger skal ha ligget på 1,49 kroner, ifølge Dagens Næringsliv.I forbindelse med rettssaken har franchisetagerne krevd en rekke bevis fremlagt, blant annet McDonald’s «samlede system». Dette systemet skal være meget omfattende og inneholde en rekke drifts- og forretningshemmeligheter.McDonald’s har sagt nei, men franchisetagerne fikk denne uken medhold i retten.I en fersk kjennelse konkluderes det ifølge Finansavisen med at systemet skal gjøres tilgjengelig, men franchisetagerne og deres advokat blir samtidig pålagt taushetsplikt. I tillegg vil forhandlingene som omhandler disse dokumentene gå for lukkede dører.McDonald's kommunikasjonssjef Erik Lødding sier til Finansavisen at burgerkjeden ikke ønsker å kommentere kjennelsen.- For å være ryddig i rettsprosessen, er dette spørsmål vi dessverre ikke kan kommentere i mediene, sier Lødding.