Samsung kan oppleve sin egen VW-skandale

Det spekuleres i om Samsung kan oppleve en noe lignende utfordring som Volkswagen har vært gjennom.

Samsung viste frem sine store buede 4K-TVer på CES. Foto: Elkjøp

Uavhengige laboratorietester har funnet ut at enkelte Samsung-TVer bruker mindre energi ved offisielle testforhold enn under vanlig bruk.Dette reiser spørsmål om hvorvidt disse er satt opp på en måte for å lure tester for energieffektivisering, skriver Business Insider.Den Europeiske Kommisjonen sier at de vil undersøke påstandene og har lovet å stramme inn på forskrifter relatert til energieffektivisering.- Det er ikke sant Samsung på sin side benekter på det sterkeste at deres ”motion lighting” funksjon er utformet for å lure offisielle tester.Selskapet sier at funksjonen reduserer lysstyrken på skjermen ved fremvisning av ulike typer innhold, inkludert filmer med hurtige bevegelser og sport, og ikke bare under testforhold.Volkswagen har den siste tiden vært gjennom sine kanskje største utfordringer i selskapets historie grunnet deres utslippsjuks, og aksjen har vært under 100 euro for første gang på fire år .Ikke bare blir Volkswagen nødt til å rydde opp i rotet, men de kan også få land på nakken som krever utslippserstatning