Stopper likevel ikke megabygg til 500 mill.

Fylkesmannen i Rogaland lar nå SR-Bank likevel bygge sitt nye hovedkontor i Stavanger.

En vernet mose vil likevel ikke stoppe SR-Banks nye hovedkontor i Stavanger etter at Fylkesmannen har jenket på betingelsene, skriver Dagens Næringsliv.Les også: Stopper megabygg til 500 millionerProsjektet var opprinnelig truet av funnet av den vernede butthårstjernemosen på fem almetrær på tomten, men fylkesmiljøvernsjef May Britt Jensen gjør det nå ifølge avisen klart at Fylkesmannen i Rogaland kan akseptere utbyggingen gitt at banken og kommunen oppfyller fire betingelser.For det første skal det øverste av fem trær bevares. I tillegg skal en ny almealle plantes med minst like mange trær, to av de eksisterende almetrærne i sin helhet må flyttes til en ny tomt, samt at et påbegynt forsøk med spredning av mosen til andre trær skal videreføres.- Jeg er fornøyd med at Fylkesmannen har vist ønske om å finne en løsning som gjør at vi kommer i mål, sier kommunikasjonsdirektør i SR-Bank, Thor-Christian Haugland, til DN.