Store kornavlinger tross vanskelig vær

Til tross for regn og vrient vær, ligger norske kornbønder an til å høste den største avlingen siden 2008.

Foto: Scanpix

Prognosene fra Norske Felleskjøp på 446 kilo per dekar i gjennomsnitt er det nest høyeste nivået de siste ti årene, skriver Nationen. Bare i 2008 var korndyrkingen mer effektiv, med en avling på 453 kilo per dekar. En kornhøst som gir totalt 1,2 millioner tonn korn er også den beste på sju år.– Vi er veldig glad for at avlingene er store. Det trengs etter flere magre og variable år, sier lederen i kornutvalget i Norges Bondelag, Hans Edvard Torp, som selv er kornbonde.– Gode avlinger er viktige for inntekten til kornbøndene, men det er også gledelig at vi blir mer selvforsynt med korn til kraftfôr, sier han.Ifølge prognosene vil årets kornhøst dekke 63 prosent av forbruket av matkorn og 74 prosent av karbohydratene som trengs til kraftfôr til husdyr. Det bidrar i sin tur at importbehovet blir det laveste siden 2011. (©NTB)