De spilte squash sammen hver uke og skålte i konjakk fra 1828. Så skar det seg mellom Petter Stordalen og Christen Sveaas, skriver Dagens Næringsliv."Chris er som en sjakkspiller, han tenker alltid flere trekk fremover. Det var som et ullteppe kom snikende opp bak meg, før det ble dratt over hodet mitt", skriver Stordalen om Sveaas i sin ferske selvbiografi.De to investerte på 90-tallet nemlig sammen i Hotellpartner, et selskap som drev ti nedslitte hoteller, men som også hadde rettighetene til Choice-navnet. Duoen hadde også øynene rettet mot den svenske hotellkjeden Home, samt Internor.Ifølge avisen skal Sveaas etterhvert ha ønsket Stordalen ut, og allierte seg med gründerne i Hotellpartner. Da tok Stordalen kontakt med Christian Ringnes for å kjøpe ut åtte hoteller, og Sveeas endte i desember 1997 opp med å selge sine 35 prosent av aksjene.- Jeg har ikke lest hva han skriver og synes det er vanskelig å kommentere fornuftig. Stordalen solgte våre beste hoteller til Christian Ringnes uten å snakke med meg som eide 35 prosent av Choice, og da kunne jeg ikke ha tillit til ham. Som en konsekvens derav dumpet jeg aksjene mine, og vi har ikke blitt venner igjen siden, sier Sveaas i en e-post til DN.