Tidligere VW-sjef er foreløpig ikke under etterforskning

Tysk påtalemyndighet har ennå ikke satt i gang noen formell etterforskning av tidligere Volkswagen-sjef Martin Winterkorn, i motsetning til hva som ble uttalt tidligere i uka.

Pressemeldingen fra statsadvokaten i Braunschweig i delstaten Niedersachsen, som ble sendt ut mandag, ble «formulert feil», opplyser en talsmann til nyhetsbyrået AFP torsdag.Påtalemyndigheten etterforsker foreløpig ingen enkeltpersoner i den massive utslippsskandalen, som handler om at VW har installert programvare i sine dieselbiler som viser feilaktig lave utslipp av helseskadelige stoffer når kjøretøyene testes.Ifølge talsmannen har det kommet søksmål fra privatpersoner mot Winterkorn, men ingen etterforskning er satt i gang.Den opprinnelige pressemeldingen er nå endret, og Winterkorns navn er utelatt.Winterkorn har innrømmet at han var gjort kjent med utslippsjukset og har trukket seg som konsernsjef. (©NTB)