Tyrkisk venstreparti vurderer å avlyse valgkamp

Det prokurdiske venstrepartiet HDP vurderer å avlyse alle sine valgkamparrangementer fram mot valget i Tyrkia 1. november i kjølvannet av helgens blodige bombeangrep.

Selahattin Demirtas (L) and Figen Yuksekdag, co-chairs of the pro-Kurdish Peoples' Democracy Party, address their party members as they start their campaign for Turkey's November 1 parliamentary elections, during a meeting in Ankara October 2, 2015. The banner, partially seen reads, "Despite everything peace, Despite everything HDP". REUTERS/Umit Bektas
Næringsliv
Angrepet mot en demonstrasjon i hovedstaden Ankara kostet minst 97 menneskeliv, og mange av ofrene var tilhengere av HDP. HDP-leder Selahattin Demirtas har omtalt blodbadet som «et angrep fra staten mot folket».Opposisjonspartiets talsmann sier mandag at HDP nå vurderer om sikkerhetssituasjonen tillater at valgmøter finner sted som planlagt. Myndighetene har fått skarp kritikk fra HDP og andre for ikke å ha avverget angrepet. Tyrkias innenriksminister Selami Altinok sier mandag til CNN Turk at ekstra sikkerhetstiltak er iverksatt.HDP gjorde et brakvalg i valget på nasjonalforsamling i Tyrkia i juni da partiet passerte sperregrensen på 10 prosent og i praksis saboterte regjeringspartiet AKPs mangeårige flertall.President Recep Tayyip Erdogans gamle parti ble størst, men klarte ikke å danne noen koalisjonsregjering, og dermed ble det utlyst nyvalg. Regjeringens kritikere anklager Erdogan for å ha hatt nyvalg i tankene helt siden valgnederlaget, som i sommer ble etterfulgt av en massiv militærkampanje mot det