– Vi ser at vi må ut fra Stavanger

- Her er vi i skalkemodus, sier Marcus Eikeland Hølland

Marcus Eikeland Hølland (33) begynte som it-ingeniør i oljeleverandørbedriften Aibel i 2010. Han brukte sluttlønn til å etablere innovasjonsbedriften Innovation Lab Norge (tidligere Vona Norge), skriver DN.Selskapet har utviklet en ny digital forslagskasse til hjelp for bedrifter som vil tenke fremtidsrettet.– Da jeg begynte i Aibel, skulle alle inn i olje og gass. Det var alle mann til pumpene. Så snudde alt, og Aibel måtte nedbemanne. Jeg gikk og tenkte på å starte opp selv. Da jeg så det kunne gå mot oppsigelse, ba jeg om å få tre måneders lønn mot at jeg skulle skrive under på å slutte, forteller Hølland.Innovation Lab Norge ser på mulighetene internasjonalt. – Vi ser at vi må ut fra Stavanger. Her er vi i skalkemodus, sier Hølland.Ifølge avisen fikk selskapet god hjelp av oppstartsloser i DNB da de etablerte selskapet. Konserndirektør for DNBs bedriftskunder Kjerstin Braathen sier de allerede hjulpet rundt 3.000 bedrifter med å komme i gang.