DNB spår BNP-fall

DNB Markets tror norsk økonomi skrumper litt inn.

Næringsliv

DNB Markets konstaterer at likviditeten i markedene for veksling av kroner synes lav for tiden. Relativt små handler kan gi utslag i valutakursene. - Nå virker markedene avventende til dagens fremleggelse av norske nasjonalregnskapstall for 3. kvartal, som vi omtalte i gårsdagens rapport, skriver meglerhuset tirsdag morgen. Konsensus tror BNP for fastlandsøkonomien steg 0,1 prosent i 3. kvartal, mens Norges Bank anslo 0,25 prosent i sin september-rapport.DNB Markets øyner et fall på 0,1 prosent, trukket ned av fall i varekonsum og investeringer. - Utviklingen i industriproduksjonen understøtter dette. Får vi rett, er det duket for en svekket krone og økte forventninger til rentekutt, skriver seniorøkonom Kyrre Aamdal.EURNOK står i 9,2909 denne morgenen, USDNOK i 8,7281.

Nyheter
Næringsliv