Frp: - CV-saken er alvorlig for Telenor

Telenor-sjef Sigve Brekke beklager at han i den engelske CV-en har stått oppført med en grad han ikke har fullført. Saken er ganske alvorlig for teleselskapet, mener Frps Øyvind Korsberg.

Næringsliv

Ifølge bladet Kapital sto Brekke i ti år, mens han jobbet for Telenor i Asia, feilaktig oppført med en bachelorgrad i økonomi fra Høgskolen i Telemark, den tidligere Distriktshøgskolen i Bø.Mangler to vekttallFra 1982 til 1984 var Sigve Brekke student ved Distriktshøgskolen i Bø i en rekke ulike fag, blant annet økonomi og administrasjon. Brekke tok 38 av de 40 vekttallene som kreves for å være høyskolekandidat ved skolen.– Jeg har aldri med viten og vilje løyet om min akademiske bakgrunn. Det gjorde jeg ikke da jeg ble tatt inn på et masterprogram ved Harvard, ikke da jeg ble ansatt i Telenor første gang i 1998 og heller ikke i forbindelse med vurderingene som endte opp med at jeg ble konsernsjef, sier Brekke til NTB.– Imidlertid tar jeg fullt ansvar for at det har vært uriktige opplysninger i årsrapporter i Thailand og Malaysia. Det skulle jeg ha sjekket, fortsetter han og forklarer uriktighetene med oversettelser mellom ulike språk.– Korrekt presentert for styretTelenor-styret opplyser at informasjonen selskapet fikk om Brekkes akademiske kvalifikasjoner, var korrekte da han tidligere i år ble ansatt som konsernsjef. Opplysninger om Brekkes akademiske kvalifikasjoner i Telenors systemer i dag er korrekte, inkludert oversikten over hans høyskolestudier og hans mastergrad fra Kennedy School of Government ved Harvard-universitetet.– Utvelgelsen av Sigve Brekke var basert på en ryddig og grundig internasjonal prosess. De aktuelle kandidatene ble intervjuet av et fulltallig styre. Brekkes bakgrunn ble korrekt presentert for styret. Mer enn noe annet var det Brekkes resultater fra hans 17 år lange lederkarriere i Telenor som var utslagsgivende for ansettelsen av ham som konsernsjef, sier nestleder Frank Dangeard i Telenor-styret.KorrupsjonsetterforskningNæringsminister Monica Mæland (H) avsatte i slutten av oktober i år Svein Aaser som styreleder i Telenor. Bakgrunnen var styrets håndtering av den såkalte Vimpelcom-saken. Telenor er en av aksjeeierne i det russiske mobilselskapet, som etterforskes for korrupsjon i Usbekistan. Mæland viste til at hun da hadde fått ny informasjon om saken som hun mener hun og Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité burde fått tidligere.På spørsmål fra TV 2 om kommentar til Brekke og hans CV, viser Mæland til selskapets styre.Frp: Gjør det ikke enklereØyvind Korsberg (Frp), som sitter i næringskomiteen på Stortinget, mener saken er alvorlig.– Telenor har jo et omdømmeproblem, og det er klart at denne saken ikke er med på å gjøre det enklere. Sånn sett er det ganske alvorlig, sier Korsberg til NRK.Han støttes av Senterpartiets Geir Pollestad, leder i næringskomiteen.– Å bruke feilaktig CV er alvorlig. Om Brekke skal være konsernsjef, er noe styret skal bestemme, sier Pollestad til Nettavisen.– Jeg lar meg ikke hisse opp over dette. Brekke har lagt seg flat, og det er heller ikke et forhold av nyere tid. Feilfrie mennesker er det dessverre langt mellom, legger han til. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv